Skål! Eller?

Idag läste jag en artikel i Aftonbladet som handlade om våra alkoholvanor. Här har en professor forskat fram att det rent av är farligt att tacka nej till alkohol. Bättre att dricka vin varje dag. Under tre månader delade han in några försökskaniner i två grupper varav den ena gruppen drack varje dag och den andra avstod helt. Den drickande gruppen visade sig ha sänkt sitt kolesterolvärde och förbättrat sitt blodtryck avsevärt. Alkoholen vidgar tydligen blodkärlen och sänker därför trycket. Tre månader verkar att vara kort tid för att utvärdera. Det verkar alltför bra för att vara sant. Nackdelen är väl att man är onykter varje dag. Nu börjar telefonterrorn! Fyra väninnor ringer under tiden av femton minuter. Har du läst Aftonbladet? Äntligen har man fattat att vin är hälsosamt! Vad var det jag sa"?
Kom över på ett glas, eller två, eller tre. Ju flera ju bättre! Underbart att slippa ha dåligt samvete varje gång man dricker, fortsätter hon. Nu kan man dricka i medicinskt syfte! Härligt!
Ja, tänk om livet vore så lätt!


Kommentarer
Christina Köhlström

Om det vore så enkelt! Men för den som har problem med alkoholen räcker det inte med 1 eller 2 glas. Och dricker man dagligen i 3 månader finns nog en risk att utveckla alkoholberoende. Alkoholen drar med sig sjukdomar och skador och kostar samhället otroliga summor pengar, om vi istället la dessa pengar på den förebyggande vården, skulle vi minska lidandet för både den som är beroende, dennes anhöriga och inte minst för dennes barn.

2013-02-05 @ 00:07:04


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

kikkipalerud.blogg.se

Kåsör och undersköterska. Farmor och mormor till 12 barnbarn. Tidigare kåserat i T-Bladet, m.fl tidningar. Har 2010 fått en bok utgiven, innehållande ett antal av mina samlade kåserier. Skriver även dikter och tal till fester, bröllop, mm.

RSS 2.0