Fest när det är som bäst.

Ikväll är det fest i byn .Kusin med sambo bjuder upp. Från klockan halv sex ses diverse olika fordon belamra vägen till den lilla stugan i skogsbrynet. Här kan vi se en jaguar, en traktor med kärra, en gräsklippartraktor och en flakmoppe skramla fram.längst vägen Man tager vad man haver som en säger Alla kör försiktigt och tar.  hänsyn till mötande fordon, vilka vid detta tillfälle, tack och lov, lyste med sin frånvaro...Plötsligt störs lugnet av ett gastkramande skrik!! Gräsklippartraktorn börjar plötsligt att leva sitt eget liv. Chauffören av traktorn, en spröd äldre dam med knut i nacken, skriker rakt ut och kan varken styra eller stanna. En liten oskyldig hund håller på att få pälsen klippt. Efter några extra varv i trädgården och  några halshuggna blomster, stannar så åbäket. Som ett resande teatersällskap såg vi ut där vi stod mitt i denna fordonspark. Vissa med gapande munnar, och de mera våghalsiga som skrek av skratt. Vi bybor skrattar inte åt sådana händelser. Vi "hummar"lite och talar allvarligt om vad som kunde ha hänt. Ruskar på huvudet i samförstånd. Sådana är vi! Vilka är det då som brister ut i skratt N0llåttor och Kolle och Ada, naturligtvis. Di har inte bättre vett! För dessa var väl händelsen en fis i rymden medan vi bofasta kommer att tala om detta i månader. Kanske i år! Tack och lov så var drinkarna alkoholfria, vilket gör att jag idag orkar ut i skogen till mina privata svampställen.  Men vad tusan ! Tyskregistrerade bilar! Fyra på rad. De skövlar mitt bästa svampställe! Har de inga skogar i Tyskland? Jo då, men de är privata!
Nää! Jag föredrar nog nollåttorna och göteborgarna när jag tänker efter. Även om de skrattar åt äldre spröda damer på gräsklippartraktor.                                       

I-Phone 5 !

Min gamla Nokia har gått ur tiden . Ingen kan förstå hur mycket jag saknar henne. Pålitlig, enkel och i mitt tycke, vacker. Varför bytte jag ut henne? I min hand glider nu en vit minidator med glatt skal och tusen appar, att hämta hem. Appar? I min förra värld handlar appar om " blindtarmar". Masklika bihanget ! Appendix ! Blindtarmen är precis vad det är. En helt onödig sak som ingen behöver. Ett av barnbarnen vill lära mig hur jag i ett av spelen lagar låtsashamburgare. Varför det? I en annan app blir jag bekant med en dam vid namn Siri. Hon svarar på mina frågor och på det mesta av intet värde, som jag tydligen ska känna till.

Hela släkten är nu engagerad. Farmor och mormor ökade i värde när hon blev uppgraderad. " Tänk vad du kan göra med den här ! Du kan skaffa "Swich". Toppenbra när du åker på dina loppisar och mässor. " Du får flera kunder! Alla har inte kontanter på sig". Nu är det installerat.Det sa bara swich! Jag undrar blott: Kan man ringa på denna apparat? Ett vanligt samtal? SMS ? Det går inte! Jag har fingrar som prinskorvar vilket inte alls fungerar.

Du vrider på tingesten så får du större bokstäver, stönar äldsta barnbarnet Mimmi. Jaaaa ! Kolla. Det fungerar. Nu måste jag väl erkänna att det finns bra saker, också. En sak lovar jag mig själv och andra. Kök och matrum ska vara helt fria från telefoner.

Även maken ska vara helt fri från denna typ av telefon. Han vägrar glasögon och ser inte vilken bokstav han pluppar på. Nej nu ska jag se om jag har fått några sms. Hur tusan gör man??

 

 

 

 

 

 

 

kikkipalerud.blogg.se

Kåsör och undersköterska. Farmor och mormor till 12 barnbarn. Tidigare kåserat i T-Bladet, m.fl tidningar. Har 2010 fått en bok utgiven, innehållande ett antal av mina samlade kåserier. Skriver även dikter och tal till fester, bröllop, mm.

RSS 2.0