I-Phone 5 !

Min gamla Nokia har gått ur tiden . Ingen kan förstå hur mycket jag saknar henne. Pålitlig, enkel och i mitt tycke, vacker. Varför bytte jag ut henne? I min hand glider nu en vit minidator med glatt skal och tusen appar, att hämta hem. Appar? I min förra värld handlar appar om " blindtarmar". Masklika bihanget ! Appendix ! Blindtarmen är precis vad det är. En helt onödig sak som ingen behöver. Ett av barnbarnen vill lära mig hur jag i ett av spelen lagar låtsashamburgare. Varför det? I en annan app blir jag bekant med en dam vid namn Siri. Hon svarar på mina frågor och på det mesta av intet värde, som jag tydligen ska känna till.

Hela släkten är nu engagerad. Farmor och mormor ökade i värde när hon blev uppgraderad. " Tänk vad du kan göra med den här ! Du kan skaffa "Swich". Toppenbra när du åker på dina loppisar och mässor. " Du får flera kunder! Alla har inte kontanter på sig". Nu är det installerat.Det sa bara swich! Jag undrar blott: Kan man ringa på denna apparat? Ett vanligt samtal? SMS ? Det går inte! Jag har fingrar som prinskorvar vilket inte alls fungerar.

Du vrider på tingesten så får du större bokstäver, stönar äldsta barnbarnet Mimmi. Jaaaa ! Kolla. Det fungerar. Nu måste jag väl erkänna att det finns bra saker, också. En sak lovar jag mig själv och andra. Kök och matrum ska vara helt fria från telefoner.

Även maken ska vara helt fri från denna typ av telefon. Han vägrar glasögon och ser inte vilken bokstav han pluppar på. Nej nu ska jag se om jag har fått några sms. Hur tusan gör man??

 

 

 

 

 

 

 Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

kikkipalerud.blogg.se

Kåsör och undersköterska. Farmor och mormor till 12 barnbarn. Tidigare kåserat i T-Bladet, m.fl tidningar. Har 2010 fått en bok utgiven, innehållande ett antal av mina samlade kåserier. Skriver även dikter och tal till fester, bröllop, mm.

RSS 2.0