Gott Nytt År !

Jaha! Då fyller vi kylskåpet än en gång inför helgens firande. Den gamla skinkan har gått över till andra sidan ( kylskåpshyllan), och laxen flyttar in. Glittertunikan hängs fram och gubben är nyrakad.
Jag hasar fram i en gammal rostbrun morgonrock och tänker så göra i några timmar till. Iklädd denna skönhet bakar jag äppelkaka och nougatrutor så det står härliga till. Jag fungerar bäst i morgonrock. Kan det bero på att jag under så många år har jobbat nattetid, och sovit på dagarna? Kanhända. I med steken i grytan! Djäklar! nu doppade jag ärmen i smöret. Skala räkorna! Lägg upp laxen! Skärpet i gravlaxsåsen! Hoppsan!
I detta ögonblick önskar jag mig en liten händig gubbe som i ett nafs fixar hela menyn. Inte bara lyfter på grytlock och provsmakar. Alla andras karlar är så otroligt flinka med mat och annat efter vad jag hör, dagligen.
Matlagningskurs? Han vägrar. Jag är inte intresserad! Vad som helst men inte matlagning! Tiden lider och svetten lackar. Matlagningsvägraren har nu slagit sig till ro framför öppna spisen. Läsandes en motortidning.
- Gå ut med soporna! Jag hinner inte! - Snart! Är mitt i ett reportage!
Kasta ut karln, tänker säkert många. Då säger jag bara: Var rädd om din gubbe! Han är i alla fall ett litet sällskap!
 
GOTT NYTT ÅR TILL MINA GOA VÄNNER!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

kikkipalerud.blogg.se

Kåsör och undersköterska. Farmor och mormor till 12 barnbarn. Tidigare kåserat i T-Bladet, m.fl tidningar. Har 2010 fått en bok utgiven, innehållande ett antal av mina samlade kåserier. Skriver även dikter och tal till fester, bröllop, mm.

RSS 2.0